Waarom heb je een warmtepomp nodig?

We houden er allemaal van om op zonninge dagen in het zwembad te springen, maar zonder een warmtepomp duurt het zwemseizoen, zelfs aan de Spaanse costa's, slechts 3 of 4 maand. Met een warmtepomp kan je eenvoudig het zwemseizoen verdubbelen, afhankelijk van de locatie en het klimaat natuurlijk.  Met zwembadverwarming genieten jij, je familie, je vrienden of gasten nog meer van wat welverdiende tijd samen! De warmtepomp is eigenlijk een vorm van zonne-energie die wijdverspreid en de gangbare standaard is in huishoudelijke verwarmingsinstallaties doorheen Europa. De warmtepomp gebruikt een kleine hoeveelheid elektriciteit om warmte uit de buitenlucht over te dragen naar water.

Verdubbelen van je zwemseizoen

In de regio's rond de Spaanse costa's verdwijnen de verzengende zomer temperaturen tegen het eind van september, om plaats te maken voor een meer aangename warmte en koelere nachten van om en bij de 20°. Tijdens die periode kan de zwembadtemperatuur dagelijks al tot 3 graden zakken, zeker wanneer de temperatuur onder die 20° zakt 's nachts. Soms is het zelfs meer, soms is het minder, dit hangt af van jouw locatie en het plaatselijke klimaat.
In de vroege lente is de grond nog een pak kouder en de grote hoeveelheid zwembadwater zal nog enkele maanden nodig hebben om weer op te warmen wanneer je geheel afhankelijk bent van de straling van de zon. Wanneer je dan toch eindelijk het water in kan verlies je vaak nog heel wat warmte overdag door verdamping.

Met een afdekzeil kan dit gedeeltelijk beperkt worden, maar om de grote hoeveelheid water echt op te warmen heb je een warmtepomp nodig. Met een warmtepomp kan je als eigenaar van een zwembad  je watertemperatuur gemakkelijk met 4° per dag verhogen, of eenvoudigweg een constante temperatuur vasthouden met de minimale inspanning van je warmtepomp.

Betaalbaar en veilig

Zwembadeigenaars willen een onfeilbare, betaalbare all-in-one oplossing waarop je kan rekenen om hun zwembad te verwarmen. Zeker tweedeverblijfseigenaars zijn hier erg gevoelig aan. Dit wil ook zeggen dat de traditionele oplossingen om het water te verwarmen simpelweg geen optie zijn. Een warmtepomp echter voldoet aan alle vereisten! Ze biedt het meeste waar voor uw geld en het risico op lekken of technische problemen is zo goed als onbestaande. Daarbovenop is de installatie eenvoudig, is een extra waterpomp niet nodig en kan alles in 1 dag tijd geplaatst en in gebruik genomen worden. De pomp zelf kan ook eenvoudig uit het zicht geplaatst worden indien dat nodig zou zijn!

Het hele systeem werkt ook zéér energie-efficiënt. De warmte die uit de buitenlucht gehaald wordt overgedragen naar het zwembadwater en het systeem is werkt even vrolijk en efficiënt op bewolkte dagen. De werking is namelijk niet afhankelijk van de rechtstreekse inval van zonnestralen, maar van de warmte van de buitenlucht. Voor elke kilowatt verbruikt door de pomp gaan er 6 kilowatt naar de verwarming van het zwembad.
Hoe dat precies werkt lees je hierDe DURATECH® warmtepompen gebruiken de energie van de zon door de warmte uit de buitenlucht te onttrekken en te absorberen. Deze energie wordt dan overgebracht naar het zwembadwater.

Zwemmen wanneer JIJ dat wil

Dus, zo'n warmtepomp is ideaal voor zwembad eigenaars die hun zwembad ten allen tijde beschikbaar willen hebben voor een heerlijke duik. Of het nu in jullie volgende relax weekendje is, tijdens de herfstvakantie met vrienden en familie of zelfs tijdens om de kerstvakantie door te brengen in warmere sferen... Warmtepompen zijn dé oplossing. Ze zijn zelfs de ideale oplossing voor zij die hun zwemseizoen gewoon met enkele maanden willen uitbreiden aangezien de kost om zo'n pomp te laten draaien minder dan 2€ per dag is. Lees hierover meer op onze pagina "Hoeveel kost het verbruik?"

Welk scenario ook bij jou past, Poolworx heeft de juiste oplossing om te verzekeren dat je 365 dagen per jaar van je zwembad kan genieten, wanneer jij dat wil.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang elk kwartaal speciale aanbiedingen, kortingen en het laatste nieuws voor uw zwembad!