Dus, wat is dan de werkelijke kost om een zwembadverwarming te laten draaien? 

Overzicht

We hebben een eenvoudig overzicht gemaakt, hiermee kan u snel zien wat het kost om uw zewmbad met een warmtepomp te verwarmen. (onze berekeningen zijn gebaseerd op het Spaanse Costa klimaat)

Kost per maand

Niet iedereen hoeft natuurlijk 365 dagen per jaar een verwarmd zwembad te hebben, daariom hebben we hieronder twee grafieken gezet. Hierin staan de kosten per maand, waarmee u een duidelijk inzicht krijgt wat het kost om een bepaalde periode te verwarmen. Handig om te zien hoeveel de Paasvakantie of het verlengen van uw zomer periode in een verwarmd zwembad gaat kosten.

Kosten voor een 8x4 zembad


Kosten voor een 10x5 zembad

Andere oplossingen…

Er zijn ook andere oplossingen op de markt, deze hebben een veel hogere kost. Lees meer in onze sectie Andere oplossingen

Hoe helpen elektrische warmtepompen mij wél geld te besparen?

Ondanks dat zonne-energie pompen ‘gratis’ zijn , moet u wel steeds de circulatie pomp laten draaien om het te laten werken hierbij loopt uw rekening al snel met €300,- tot €950 per jaar op. Gas verwarming kost tussen de €300-€500 per maand afhankelijk welke brandstof u kiest.

Een elektrische warmtepomp is uiterst efficiënt en kost u als eigenaar een gemiddelde van €25-€90 per maand, voor een 8x4 zwembad.

We ondervinden dat 19 uit 20 van onze klanten die een zwembadverwarming installeren, bewust voor een warmtepomp kiezen, dit vanwege de betrouwbaarheid, lage operationele kosten en het ecologisch vriendelijke karakter.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang elk kwartaal speciale aanbiedingen, kortingen en het laatste nieuws voor uw zwembad!