Hoe werkt het ?

De DURATECH® warmtepompen gebruiken de energie van de zon door de warmte uit de buitenlucht te onttrekken en te absorberen. Deze energie wordt dan overgebracht naar het zwembadwater.

Via de bestaande filterpomp circuleert het water door de DURATECH® warmtepomp en verwarmt zo het zwembad. De eenheid bevat een ventilator die buitenlucht binnentrekt en het over het oppervlak van de VERDAMPER (energiecollector) leidt.

Het vloeibare koelmiddel binnenin de VERDAMPER absorbeert de warmte van de buitenlucht en het koelmiddel wordt een gas. Het warme gas gaat door de compressor waar het samengedrukt wordt tot een zeer heet gas. Dit gas gaat dan door de CONDENSOR (waterwarmtewisselaar) waar de warmte-uitwisseling gebeurt en het hete gas zijn warmte afgeeft aan het koelere zwembadwater, dat door de condensor stroomt.

Het zwembadwater wordt warmer en het hete gas, dat door de CONDENSOR vloeit koelt af, keert terug naar zijn vloeibare vorm en, na de doorgang door het expansieventiel, begint het hele proces opnieuw.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang elk kwartaal speciale aanbiedingen, kortingen en het laatste nieuws voor uw zwembad!