Ontworpen in België met top kwaliteit onderdelen.


Wij benadrukken dat onze producten de originele Duratech warmtepompen zijn.
In tegenstelling tot vele anderen bieden wij geen lagere kwaliteit of imitatie producten aan.
Zeer efficiënt en economisch in het gebruik

De warmte van de buitenlucht wordt geabsorbeerd en overgedragen aan het zwembadwater. Per één verbruikte kW door de DURA+ warmtepomp kunnen 6 kW warmte afgegeven worden aan het zwembad. Maar liefst 5 van de 6 kw zijn gratis !

Gebruik

De DURA+ warmtepomp dient verplicht buiten geïnstalleerd te worden en kan het zwembad verwarmen gedurende het hele jaar. De DURA+ warmtepompen kunnen zelfs vanaf -10°C buitentemperatuur functioneren en warmte halen uit de lucht. De DURA+ warmtepomp bevat eveneens een koelfunctie, het water kan dus ook afgekoeld worden met behulp van de DURA+ warmtepomp.

Milieuvriendelijk

Duurzaam ontworpen en gebouwd

Het gebruik van materialen van hoge kwaliteit zoals ‘Acrylic’ en ‘Titanium’ voor de warmtewisselaar maken dat de DURA+ warmtepomp moeiteloos bestand is tegen roest en de erosie van chloor in het water. Onze nieuwste warmtewisselaars zijn tevens extra groot om de efficiëntie te verbeteren. 

Geluidsarme werking

Door het gebruik van hoog-efficiënte, geluidsarme rotary of scroll compressoren, geluidsarme ventilatoren met variabele snelheid en een extra grote warmtewisselaar, krijgt men een unit die opmerkelijk weinig geluid maakt. 

Eenvoudige installatie

Het toestel is opmerkelijk compact en goed ontworpen zodat het gemakkelijk te installeren is. Bijvoorbeeld : de geïntegreerde debiet-sensor zal de warmtepomp automatisch aanschakelen wanneer de filterpomp begint te werken en water door de DURA+ warmtepomp stuurt, en automatisch stoppen wanneer de filterpomp stopt.

Vooruitstrevende bediening

De geïntegreerde intelligente microprocessor bewaakt alle sensoren en stuurt alle functies van de DURA+ warmtepomp zonder de tussenkomst van de gebruiker. Een elektronische display met een eenvoudige bediening is standaard voorzien.

Nog even op een rijtje…

Uit welke soorten van zwembadverwarming kan ik kiezen? Er zijn vier belangrijke typen te onderscheiden:

Een zonne-energie verwarming kan in een echt zuidelijk klimaat het hele jaar effectief ingezet worden en kan in een noordelijk klimaat het zwemseizoen helpen verlengen. De bestaande zwembad circulatie pomp laat het zwembadwater door deze zonne-energie verwarming stromen, deze is vaak op het dak of op een constructie in de tuin gemonteerd.
Het nadeel van zonne-energie verwarming is dat dit systeem een oppervlakte nodig dat gelijk is aan 50%-100% als dat van het zwembad oppervlak, daarnaast hebben ze ook voldoende zonlicht nodig om goed te kunnen werken. Houd er daarnaast ook rekening mee dat dit systeem om zorgvuldig onderhoud vraagt, aangezien ze erg gevoelig zijn voor lekken. Ook al mag zonne-energie gratis zijn, de circulatie pomp moet natuurlijk wel draaien wil deze verwarming correct  te laten werken. Wat u natuurlijk ook terug gaat zien in een stijging van uw elektriciteitsrekening.

Gas verwarming werkt op propaan of aardgas. Het maakt bij dit systeem niet uit wat de buitentemperatuur is, gas verwarming verbrand de brandstof in een verbrandingskamer terwijl het zwembadwater door koperen buizen stroomt. Zo gaat het opgewarmde water weer naar het zwembad. Dit is een goede toepassing in een koud noordelijk klimaat.
Het nadeel is wel dat dit een zeer inefficiënte, dure en klimaatonvriendelijke manier van verwarmen is.

Electrische verwarming zijn toestellen die elektrische stroom omzetten in warmte. Het verwarmingselement in elke elektrische verwarmer is een elektrische weerstand, deze werking wordt Joule verwarming genoemd. Een elektrische stroom gaat door de weerstand die deze elektrische energie omzet in warmte energie. Zoals een kleine waterkoker, is er veel elektriciteit nodig om het water dat langs de weerstand stroomt werkelijk voldoende te kunnen verwarmen.
Het nadeel is natuurlijk dan ook weer dat deze vorm van verwarmen erg inefficiënt en duur is. Afhankelijk van uw elektriciteitsleverancier, kan de geleverde stroom enerzijds ecologisch opgewekt zijn (wind, zonne- of waterkracht) of juist niet (kernenergie, gas of kolen centrale).

Een warmtepomp is eigenlijk ook een vorm van zonne-energie. Het gebruikt namelijk maar een kleine hoeveelheid elektriciteit om warmte uit de lucht te halen en aan het water af te geven.
Hoe is dat mogelijk? De zon verwarmt de lucht en deze warmte wordt uit de lucht gehaald. Zelfs op dagen dat de zon niet schijnt, wordt deze warmte aan de lucht onttrokken, verbeterd, en overgezet naar het zwembadwater. Om efficiënt te werken is er een minimum temperatuur van ongeveer 10°C nodig. Dit is erg laag, wat betekend dat zelfs op koudere dagen uw warmtepomp nog steeds efficiënt zal werken.

Kijk in het deel Hoe werken ze voor meer details.

Hoe helpen elektrische warmtepompen mij geld te besparen?

Ondanks dat zonne-energie pompen ‘gratis’ zijn , moet u wel steeds de circulatie pomp laten draaien om het te laten werken hierbij loopt uw rekening al snel met €300,- tot €950 per jaar op. Gas verwarming kost tussen de €300-€500 per maand afhankelijk welke brandstof u kiest.

Een elektrische warmtepomp is uiterst efficiënt en kost u als eigenaar een gemiddelde van €50-€100 per maand.

We ondervinden dat 19 uit 20 van onze klanten die een zwembadverwarming installeren, bewust voor een warmtepomp kiezen, dit vanwege de betrouwbaarheid, lage operationele kosten en het ecologisch vriendelijke karakter.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang elk kwartaal speciale aanbiedingen, kortingen en het laatste nieuws voor uw zwembad!